Alles over de Bundelz app

Bij Bundelz betaal je voor gebruik. De kilometerteller meet hoeveel afstand je aflegt, en geeft dit door aan de Bundelz app. We kunnen ons voorstellen dat je graag meer wilt meten over de app. Daarom hebben we hier de belangrijkste vragen en antwoorden op een rijtje gezet.

Meer weten over de kilometerteller?

Alles wat je moet weten over de app

De Bundelz app helpt je met het plaatsen van de kilometerteller. Ook zie je in de app hoeveel kilometer je gereden hebt en hoeveel tegoed je nog over hebt.

Je hoeft niet elke keer als je gaat rijden je smartphone bij je te hebben. Wel ben je verplicht om eens in de 3 weken de kilometerteller en de Bundelz app met elkaar te verbinden om de kilometers bij te werken. Dat doe je zo:

 1. Zorg dat je in de auto zit en dat de motor aan staat
 2. Heb je bluetooth aan staan? Dan verbindt de kilometerteller automatisch met je smartphone
 3. Heb je bluetooth uit staan? Zet deze dan aan en kies de Link 100 om mee te verbinden
 4. Open de Bundelz app en wacht ongeveer 10 seconden
  1. Heb je mobiel internet (4G) op je mobiel? Dan worden de kilometers direct bijgewerkt
  2. Heb je geen internet in de auto? Dan worden de kilometers bijgewerkt zodra je met Wifi verbindt, bijvoorbeeld thuis. Open dan de Bundelz app opnieuw en bekijk je bundelverbruik
Heb je alleen wifi op je smartphone en geen mobiel internet? Ook dan kun je Bundelz klant worden.

Let op: alleen bij de allereerste keer dat je – in de auto – de kilometerteller wilt koppelen aan de Bundelz app heb je wél mobiel internet nodig. Je kunt dan vragen of iemand anders voor jou even een hotspot kan maken op zijn eigen mobiele telefoon.

De app verbruikt heel weinig internet uit jouw data abonnement, omdat er geen zware gegevens worden overgezet. Je kunt het vergelijken met het ontvangen van een Whatsapp. Dat verbruikt slechts een paar kB.

Nee, dat hoeft niet. Je bent wel verplicht om minimaal één keer in de 3 weken je smartphone te verbinden met de kilometerteller in jouw auto. Daarvoor moet je met je telefoon in de auto zitten. 

Wil je altijd de actuele stand van je bundel kunnen bekijken? Neem dan je telefoon mee als je gaat rijden, en zorg dat je bluetooth en internet aan hebt staan. Als je de app opent, wordt je tegoed direct bijgewerkt.

Voor een autoverzekering van Bundelz is een smartphone verplicht. Heb je een Android telefoon? Dan moet je minimaal over softwareversie 5.0 beschikken. Als je een iPhone hebt, moet je minimaal softwareversie 11.0 hebben.

Ja, je kunt ook Bundelz klant worden als je geen mobiel internet hebt, mits je bij het plaatsen van de kilometerteller wél mobiel internet hebt. Wifi is niet voldoende.

Heb je geen mobiel internet op je telefoon? Dan kun je op de volgende manieren toch de kilometerteller plaatsen:

 1. Vraag iemand die wél mobiel internet heeft om de Bundelz app voor jou te installeren op zijn of haar mobiele telefoon.
 2. Vraag of iemand een hotspot voor jou aanmaakt op zijn of haar mobiele telefoon. 
Wil je weten hoe je een hotspot instelt op een telefoon van iemand die wel mobiel internet heeft? Kijk dan eens naar deze tips voor een Android telefoon, en klik hier als je een hotspot wil instellen op een iPhone.Heb je de Bundelz app geïnstalleerd?

Twee weken voordat je verzekering ingaat, ontvang je inloggegevens voor de Bundelz app per e-mail. Met de Bundelz app kun je de kilometerteller activeren en bijwerken.

Plaatsen van de kilometerteller
Nadat je voor de eerste keer bent ingelogd, legt de app je stap voor stap uit hoe je de kilometerteller in jouw auto plaatst. Zodra je de kilometerteller in je auto hebt geplaatst, zie je vanaf je ingangsdatum hoeveel kilometer je hebt gereden en hoeveel kilometer er nog in je bundel zit. Daarvoor moet je de app wel bijwerken met de kilometerteller in je auto.

Je kilometertegoed bekijken: bijwerken
De kilometerteller houdt bij hoeveel kilometer je rijdt, en geeft dat door aan de Bundelz app via bluetooth en mobiel internet. Zodra je jouw smartphone via bluetooth en internet hebt verbonden met de kilometerteller in de auto, zal jouw bundeltegoed automatisch worden bijgewerkt. Zo weet je precies hoeveel kilometer er nog in je bundel zit en wanneer jouw nieuwe bundel automatisch in gaat. Je moet minimaal één keer in de 3 weken bijwerken.

De app werkt alleen correct met de besturingssystemen Android versie 5.0 of hoger en IOS versie 11.0 of hoger.

Je hoeft niet elke keer als je gaat rijden je smartphone bij je te hebben. Wel ben je verplicht om eens in de 3 weken de kilometerteller en de Bundelz app met elkaar te verbinden om de kilometers bij te werken. Dat doe je zo:

 • Zorg dat je in de auto zit en dat de motor aan staat
 • Heb je bluetooth aan staan? Dan verbindt de kilometerteller automatisch met je smartphone
 • Heb je bluetooth uit staan? Zet deze dan aan en kies de Link 100 om mee te verbinden
 • Open de Bundelz app en wacht ongeveer 10 seconden
  - Heb je mobiel internet (4G) op je mobiel? Dan worden de kilometers direct bijgewerkt
  - Heb je geen internet in de auto? Dan worden de kilometers bijgewerkt zodra je met Wifi verbindt, bijvoorbeeld thuis. Open dan de Bundelz app opnieuw en bekijk je bundelverbruik
  - Heb je alleen wifi op je smartphone en geen mobiel internet? Ook dan kun je Bundelz klant worden.
Let op: alleen bij de allereerste keer dat je – in de auto – de kilometerteller wilt koppelen aan de Bundelz app heb je wél mobiel internet nodig. Je kunt dan vragen of iemand anders voor jou even een hotspot kan maken op zijn eigen mobiele telefoon.

Open de app en klik op "Wachtwoord vergeten". Vul vervolgens het e-mailadres in waarmee je bij Bundelz bent aangemeld. Je ontvangt binnen enkele minuten een nieuw wachtwoord.

Kun je de kilometerteller voor een periode langer dan 3 weken niet verbinden met de app? Bijvoorbeeld omdat je zonder auto naar het buitenland gaat? Dan moet je dit vooraf aan ons laten weten. Dit geef je aan in de Bundelz app onder het kopje Instellingen. 

Volg onderstaande stappen om de kilometers in de Bundelz app bij te werken:

 1. Zorg dat je in de auto zit en de motor aan staat.
 2. Maak met je smartphone een bluetoothverbinding met de kilometerteller. De kilometerteller heet LINK 100 bij bluetooth.
 3. Open de Bundelz app (!) en wacht ongeveer 10 seconden.
 4. Heb je internet in de auto? Dan worden de kilometers direct bijgewerkt.
 5. Heb je geen internet in de auto? Dan worden de kilometers bijgewerkt zodra je met Wifi verbindt. Open de Bundelz app dan opnieuw.
 6. Zodra de kilometers zijn bijgewerkt in de Bundelz app, zie je ‘Zojuist bijgewerkt’ staan.

Worden je kilometers nog steeds niet bijgewerkt?

Controleer dan de volgende zaken:

Heb je verbinding met internet?
Controleer je internetverbinding. Alleen bij genoeg internetbereik kunnen de kilometers bijgewerkt worden.

Heb je verbinding met bluetooth?
Je hebt een bluetoothverbinding met de kilometerteller als het blauwe lampje op de kilometerteller continu brandt. Bij de bluetooth instellingen van je telefoon staat dat het apparaat LINK 100 verbonden of gekoppeld is. Daarnaast krijg je een notificatie wanneer je een bluetoothverbinding hebt. Tips:

 • Bluetooth heeft maar een paar meter bereik. Zorg dus dat je in de auto zit.
 • Komt de bluetooth verbinding niet tot stand? Schakel dan bluetooth uit, wacht 15 seconden en schakel bluetooth weer in. Verbind dan opnieuw met de kilometerteller.
 • Verwijder eventueel het gekoppelde apparaat (LINK 100) uit de bluetooth instellingen. Daarna kan je opnieuw een verbinding maken.
Zit de kilometerteller goed in de auto?
Controleer of de kilometerteller nog goed in de auto zit. Druk deze voor de zekerheid aan.

Worden de kilometers nog niet bijgewerkt?
 • Sluit de Bundelz app volledig af en open het vervolgens opnieuw.
 • Verwijder de Bundelz app van je telefoon en installeer het opnieuw.
Blijf je problemen ondervinden? We helpen je graag verder! Stuur een e-mail naar hallo@bundelz.nl. We kunnen je het beste helpen als je de volgende zaken aangeeft:

 • Welke lampjes branden op de kilometerteller?
 • Wat zie je in de Bundelz app?
 • Wat heb je zelf al geprobeerd?Bundelz Logo Footer


Even geduld alsjeblieft, we berekenen jouw prijs per 1.000 kilometer.


Loading