“Ik ben blij dat ik ben overgestapt, geld besparen gun ik iedereen”

Bep (74) uit Schagen is ruim een jaar klant bij Bundelz. Ze merkt in haar omgeving dat veel mensen Bundelz interessant vinden als ze erover vertelt. Maar ze ziet ook dat niet iedereen meteen snapt hoe het precies werkt, waardoor men wat terughoudend is om over te stappen. “Dat is zonde” vindt ze, “want met Bundelz kun je een hoop geld besparen!” Bep deelt graag haar ervaringen.

Hoe gaat dat, betalen per 1.000 kilometer?

“Het grootste verschil met een gewone autoverzekering is dat je hier per 1.000 kilometer betaalt. Ik vergelijk het met een prepaid telefoon, waarbij je nieuw beltegoed koopt als je belminuten op zijn. Bij Bundelz betaal je een bundel van 1.000 kilometer en als je dat hebt gereden betaal je pas voor een nieuwe bundel. Die start trouwens automatisch," vertelt Bep. “Zo rijd je dus nooit onverzekerd rond, dat is een veilig gevoel.” 

Maar wat kost Bundelz dan?

“Ik heb sinds ik bij Bundelz zit precies 3.744 kilometer gereden en ben nu iets meer dan een jaar klant. De beginstand heb ik in mijn agenda geschreven dus ik weet het precies. En ik heb toen mijn dashboard in de auto op 0 gezet. Ik ben nu aan mijn vierde bundel bezig en betaal € 60 voor een allrisk bundel voor mijn Daihatsu uit 2005.” Bep betaalt in haar eerste jaar 4 bundels van € 60, dus omgerekend is dat € 240 per jaar voor haar WA Casco (allrisk) verzekering. Als Bep komend jaar veel minder gaat rijden, bijvoorbeeld maar 2.000 kilometer, dan betaalt ze 2 bundels van € 60, dus € 120 per jaar. Let wel op: de kilometers in de app zijn leidend voor de start van een nieuwe bundel. De afwijking met het dashboard in je auto is echter minimaal.

Hoeveel bespaar je nu op jouw autoverzekering?

“Mijn vorige verzekering bij Centraal beheer was best duur. Ik betaalde daar € 410,50 per jaar. Nu dus maar € 240 per jaar, dat scheelt nogal! Ik hoefde niet lang na te denken om over te stappen” lacht Bep. Pas als Bep 7 bundels per jaar verbruikt, dus 7.000 km per jaar rijdt, is ze niet meer voordelig uit bij Bundelz. Want 7 bundels kosten 7 x € 60 = € 420. “Maar zoveel rijd ik niet, dus ik blijf lekker zitten waar ik zit!”

Wat gebeurt er als je meer rijdt dan je van te voren hebt doorgegeven bij jouw aanvraag?

“Dat vroeg ik me dus ook af. Bij het berekenen van de bundelprijs moest ik aangeven hoeveel kilometer ik rijd per jaar. Maar er stond ook dat het geen invloed had op mijn bundelprijs. Dat vond ik best gek. Ik belde naar de klantenservice, en ik geloof dat Wendy me uitlegde dat Bundelz dat vraagt om mij inzicht te geven in mijn mogelijke kosten. Ik had 3.000 kilometer doorgegeven, maar daar ben ik dit jaar al overheen. Ik ben nu aan mijn vierde bundel bezig en alles gaat nog steeds goed.”

Wat doe je als je meer dan 7.000 km per jaar rijdt?

"Nou, dat zal mij niet gebeuren want zoveel rijd ik niet. Maar ik las dat je dan niet meer dan 7 bundels hoeft te betalen." Dat klopt! Als blijkt dat Bep in de toekomst meer dan 7.000 kilometer rijdt, dan betaalt ze in dat jaar maximaal 7 bundels, zelfs als ze 10.000 km in één jaar rijdt. Dat is de garantie die Bundelz geeft. Of Bep dan nog steeds goedkoper uit is ten opzichte van haar vorige verzekering bij Centraal Beheer, dát zou ze zelf in de gaten moeten houden. Want Bundelz weet van geen enkele klant de hoogte van de premie van de vorige verzekeraar. Bundelz is dagelijks opzegbaar, dus als Bep meer gaat rijden en bij Bundelz niet meer bespaart, kan ze snel weer overstappen op een autoverzekering die beter bij haar past.

Heb je de kilometerteller zelf in je auto geplaatst?

“Nee, ik ben naar de Kwik-Fit gegaan. Daar was het echt binnen 5 minuten gepiept, dus zo moeilijk kan dat niet zijn. Ik heb wel de app zelf aan de kilometerteller gekoppeld. Dat leek me eerst heel ingewikkeld, maar als je de handleiding uit het doosje goed leest en de instructies in de app volgt, dan valt het best mee. Ik was wel trots dat me dat was gelukt op mijn 74e, haha!”

Hoe doe je dat toen je voor een langere periode op vakantie ging?

Bep is afgelopen jaar 3 maanden in Spanje geweest. Haar auto werd in deze periode niet gebruikt. “Ik betaal de verzekering alleen als ik rijd, dus ik hoefde in deze periode geen premie te betalen. Dat vond ik in het begin wel gek, maar eigenlijk is het heel eerlijk. Ik ben gewoon verzekerd volgens de voorwaarden. Ik heb alleen toen ik op vakantie ging in de Bundelz app de vakantiemodus aangezet, zodat ze weten dat ik niet kan synchroniseren met mijn app.”

Synchroniseren, is dat moeilijk?

“Ik twijfelde in het begin of ik het wel goed deed dus ik belde een keer met de klantenservice van Bundelz. Daar vertelde Anna mij dat alles goed staat geregistreerd. Het is echt veel makkelijker dan je denkt. Mijn bluetooth staat altijd aan, dus dan open ik de app en krijg ik een bericht dat ik verbonden ben met de kilometerteller. Omdat ik 4G internet op mijn smartphone heb zie ik meteen wat de actuele kilometerstand is. Mijn buurman Berend heeft alleen Wifi, dus die ziet zijn actuele stand dan pas als hij weer thuis op de Wifi zit.”

Ben je wel eens vergeten om te synchroniseren?

“Ja, dat is wel eens gebeurd. Na 3 weken kreeg ik een automatisch mailtje met het verzoek dit alsnog te doen, dus dat heb ik meteen gedaan. Meestal rijd ik wel eens in de 3 weken in de auto dus dan krijg ik dat bericht niet.”

Weet je hoe het werkt als je een hele bundel niet binnen een jaar op rijdt?

“Dat is mij dus nog niet overkomen, omdat ik dit jaar al 4 bundels heb verbruikt. Maar Berend rijdt zo weinig, zijn bundel verliep na een jaar. Hij had bijna 900 kilometer gereden met die auto. Maar hij betaalt dan ook maar 1 bundel per jaar, da’s wel heel goedkoop!” De bundel van Bep’s buurman Berend verliep na 1 jaar. Zijn bundel ging in op 18 april 2019 en verliep op 18 april 2020. De resterende kilometers in de bundel kwamen te vervallen, omdat een bundel maximaal een jaar geldig is. Wel startte op 18 april 2020 automatisch een nieuwe bundel van 1.000 km, zodat hij niet onverzekerd rondrijdt.

Zitten er bij het eigen risico en de dekking van de verzekering geen addertjes onder het gras?

“Nou, dat heb ik dus even heel goed nagekeken voordat ik de verzekering afsloot. Maar ik vind dat het prima is geregeld. De dekkingen zijn erg uitgebreid, daar ben ik heel blij mee. Het enige wat ik heb kunnen ontdekken is dat het eigen risico alleen € 150 is, als je de schade laat repareren bij een aangesloten schadeherstelbedrijf. Maar dat schijnt bij veel verzekeraars zo geregeld te zijn. Dat Bundelz een initiatief van Nationale-Nederlanden is, geeft wel aan dat het goed zit, ik heb er alle vertrouwen in dat dit een betrouwbare verzekeraar is.”

Wil jij net als Bep besparen op je autoverzekering? Vul dan hier jouw gegevens én het verwachte aantal kilometers dat jij per jaar rijdt in, en bekijk jouw persoonlijke bundelprijs. Vergeet niet dat je Bundelz gewoon betaalt per 1.000 kilometer!

Heb je nog vragen over Bundelz? Stel ze eenvoudig via de chat. We zijn op werkdagen tussen 9.00 uur en 17.00 uur bereikbaar.


Bereken mijn bundelprijs Start vandaag nog met besparen