"Na mijn pensioen moest ik puzzelen met geld"

Als je binnenkort met pensioen gaat, is de kans groot dat je er financieel op achteruit gaat. De pensioenen in Nederland worden steeds minder, terwijl je uitgaven groter worden. Dit merkte Agnes (71) ook. Zij heeft sinds haar 20e in de zorg gewerkt, maar houdt er helaas weinig aan over. “De eerste jaren na mijn pensioen was het even puzzelen.”

Agnes mocht van haar pensioenfonds op 66-jarige leeftijd stoppen met werken. Voor haar werk zat ze dagelijks een paar uur in de auto om cliënten thuis hulp te bieden. “Fysiek was het werk te zwaar geworden om nog langer door te gaan. Ik ben bijna op een leeftijd dat ík geholpen moet worden, in plaats van dat ik anderen help”, lacht ze.

Keuzes maken met een klein budget

Van het pensioenbedrag dat ze heeft opgebouwd kan ze gelukkig haar huur en de boodschappen betalen. Agnes moest vooral de leuke dingen en dagjes weg opnieuw indelen. “Ik heb geleerd om keuzes te maken om goed met mijn kleine budget om te gaan. De ene week ga ik gratis naar het strand, de andere week lunch ik met een vriendin in de stad. En ik heb een mooie tuin, waar ik mij goed vermaak met tuinieren.”

Besparen op vaste lasten

Ze heeft wat geld bespaard door haar vaste lasten te bekijken. Haar verzekeringen waren een grote kostenpost. Met het vergelijken van verzekeringen kwam ze al snel bij voordelige aanbieders. En haar auto? “De auto gebruik ik een stuk minder dan toen ik nog werkte. Ik rijd alleen elke woensdag naar mijn dochter. Maar ik wil hem niet wegdoen. Stel dat ik een keer naar het ziekenhuis moet.”

“Mijn autokosten heb ik verlaagd met een andere verzekering, van Bundelz. Die autoverzekering betaal je alleen als je rijdt. Het is erg voordelig. Sinds ik de Bundelz verzekering heb, hoef ik mij minder zorgen te maken om geld.” Agnes is verzekerd bij Bundelz, een autoverzekering speciaal voor autobezitters die weinig rijden. “Ik rijd weinig, dus ik betaal ook weinig. Het geld dat ik bespaar kan ik weer gebruiken voor een dagje weg.”

Voordelige autoverzekering

Bundelz Autoverzekering is een verzekering waarbij je betaalt per 1.000 km, in plaats van per maand. Hoe minder je rijdt, hoe minder je betaalt. Het is speciaal voor autobezitters waarbij de auto vaak stil staat. Een klein stekkertje in de auto houdt bij hoeveel kilometer je rijdt. In de app zie je hoeveel je hebt gereden. Heb je 1.000 km gereden? Dan ontvang je automatisch weer 1.000 km. Zo ben je altijd verzekerd, ook als de auto stil staat. Ontdek snel hoeveel jij kunt besparen.

Wil je nog meer weten?

Mogen wij je bellen voor feedback?

Je staat op het punt deze pagina te verlaten zonder de verzekering af te sluiten. Wij willen graag van jou leren om onze dienst te verbeteren. Jouw telefoonnummer gebruiken we eenmalig om je te bellen voor feedback.

Kentekenhouder

De kentekenhouder is de eigenaar van de auto. Op het kentekenbewijs staat de naam van de kentekenhouder genoemd. Is de kentekenhouder niet de verzekeringsnemer? Geef dat dan hier aan.

Mail mij de brochure

In de Bundelz brochure vind je de belangrijkste informatie over onze voordelige autoverzekering. Vul je naam en e-mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden. We sturen de brochure per mail naar je toe.Bekijk hier onze privacystatement

Eigen risico

Hoe hoog het eigen risico is dat je moet betalen, hangt af van het soort schade en waar je deze laat herstellen. Er zijn twee mogelijkheden: 
 • Je laat de schade herstellen bij een bedrijf uit ons schadeherstelnetwerk. Het eigen risico is dan per schadegeval:
  1. € 150,- voor het vervangen of repareren van ruitschade;
  2. € 150,- voor het herstellen van alle overige schades.
   Als je beide soorten schades tegelijk oploopt, dan betaal je € 150,-.
 • Je laat de schade herstellen bij een bedrijf buiten ons schadeherstelnetwerk. In dit geval betaal je altijd een eigen risico van € 550,- per schadegeval.
 • Kies je ingangsdatum

  Ingangsdatum
  Houd rekening met de opzegtermijn van je huidige verzekering. Laat je Bundelz verzekering ingaan op de dag dat je huidige verzekering afloopt. 

  Overstapservice
  Na de volgende stap kun je aangeven dat je van onze overstapservice gebruik wilt maken.


  Ok, begrepen

  Je kunt bij Bundelz een autoverzekering afsluiten als je de auto privé gebruikt. Ben je werknemer in loondienst, dan vallen woon-werkverkeer en zakelijke ritten onder privégebruik. Ben je zzp'er? Dan verzekeren wij je auto onder de volgende voorwaarden:

  Ok, begrepen

  Je betaalt eenmalig €35,- aansluitkosten voor Bundelz. De kosten bestaan uit administratieve kosten (poliskosten) en kosten die wij maken voor de kilometerteller. Denk bijvoorbeeld aan de aanschaf en het versturen van de kilometerteller per post.


  Ok, begrepen

  We hebben je schadevrije jaren nodig om jouw prijs te berekenen. Je vindt het aantal jaren dat je hebt opgebouwd op je meest recente polisblad. Heb je deze gegevens niet bij de hand? Informeer dan bij jouw huidige autoverzekeraar. 

  Het is belangrijk om meteen het juiste aantal schadevrije jaren op te geven. Zo voorkom je een herberekening van jouw prijs of mogelijk zelfs een opzegging van je verzekering.

  Hoe meer schadevrije jaren je hebt, hoe meer korting op je bundelprijs!


  Ok, begrepen

  Het aantal kilometers dat je hier aangeeft is niet van invloed op jouw bundelprijs. We gebruiken je antwoord om jou te helpen inschatten hoeveel bundels je nodig hebt.


  Ok, begrepen

  Wat is gedekt?

  Wanneer ben je verzekerd?
  De bestuurder en passagiers van jouw auto zijn verzekerd bij een ongeval:

  Je Schadeverzekering Inzittenden wordt gekoppeld aan je bundel. Je betaalt €5 per 1.000 kilometer.

  Wat is gedekt?

  Wa
  Wa-Casco (Allrisk)
  Schade door je auto aan anderen en spullen van anderen
  24 uur per dag hulp bij ongelukken, ook in het buitenland
  Schade door rook, brand, noodweer of dieren op de weg
  Schade door diefstal en joyriding
  Barsten, sterretjes of putjes in je autoruit
  Schade aan je auto, door jou veroorzaakt
  Nieuwwaarde (nieuwe auto)
  2 jaar
  Eigen risico
  €150

  Wat is gedekt?

  Het aantal schades dat wij in een jaar voor jou vergoeden, bepaalt je nieuwe aantal schadevrije jaren. In tabel 1 kun je zien hoeveel schadevrije jaren je terugvalt bij één of meer schades, en welk kortingspercentage bij je nieuwe aantal schadevrije jaren hoort. Je nieuwe kortingspercentage geldt vanaf het eerste verzekeringsjaar na de schadedatum.


  Aantal
  Schadevrije
  Jaren
  Kortingspercentage Je nieuwe aantal schadevrije jaren, bij...
  WA Casco 0 schades 1 schade 2 schade 3 schade 4 schades of meer
  > = 16 80% 80% 17 10 5 0 -5
  15 80% 80% 16 10 5 0 -5
  14 80% 80% 15 9 4 -1 -5
  13 80% 80% 14 8 3 -2 -5
  12 80% 80% 13 7 2 -3 -5
  11 80% 80% 12 6 1 -4 -5
  10 80% 80% 11 5 0 -5 -5
  9 78% 78% 10 4 -1 -5 -5
  8 76% 76% 9 3 -2 -5 -5
  7 74% 74% 8 2 -3 -5 -5
  6 72% 72% 7 1 -4 -5 -5
  5 70% 70% 6 0 -5 -5 -5
  4 67,5% 67,5% 5 -1 -5 -5 -5
  3 65% 65% 4 -2 -5 -5 -5
  2 60% 60% 3 -3 -5 -5 -5
  1 55% 55% 2 -4 -5 -5 -5
  0 50% 50% -5 -5 -5 -5 -5
  -1 45% 45% -5 -5 -5 -5 -5
  -2 35% 35% -1 -5 -5 -5 -5
  -3 25% 25% -2 -5 -5 -5 -5
  -4 15% 15% -3 -5 -5 -5 -5
  -5 0% 0% -4 -5 -5 -5 -5