Aangenaam. Ik ben af&toe rijder Esther (40) uit Dordrecht

Alle af&toe rijders van Bundelz hebben één ding gemeen: hun auto staat meer stil dan dat hij rijdt. Daarom zijn ze overgestapt op de eerste prepaid autoverzekering van Nederland. Na één jaar Bundelz duiken we in het leven van drie af&toe rijders. Lees hier het verhaal van basisschooljuf Esther (40), die maar af&toe rijdt in haar Toyota Aygo uit 2008.

Esther schenkt een kopje thee in op deze maandagmiddag bij haar thuis in Dordrecht. Boven doet haar jongste dochter van twee net een middagslaapje. Haar andere vierjarige dochter gaat sinds een week naar de kleuterschool. “Nu is het redelijk rustig. Ik vind dit beter te doen dan toen ze 0 en 2 waren,” lacht Esther. Ze is even verderop in Zwijndrecht geboren en is daarna altijd in de buurt gebleven. “We wonen nu sinds vijf jaar in dit heerlijke huis. Alle familie en kennissen zijn dichtbij. Dat is eigenlijk wel heel comfortabel.”

‘Die auto betekent mijn vrijheid’


In het dagelijks leven is Esther juf van groep zeven op een basisschool, vijf minuutjes fietsen verderop. “Ja, daar zit ik óók tussen de kinderen. Maar ik doe het met veel plezier. Je leert zo’n groep echt door en door kennen; je deelt alles met elkaar. Dat vind ik ieder jaar weer mooi om mee te maken.”

Werkloos voor de deur

Voor haar werk heeft Esther haar auto dus niet nodig, en ook verder maakt haar zwarte Toyota Aygo weinig kilometers. “Hij staat vaak werkloos voor de deur inderdaad. Ik gebruik ‘m als ik mijn dochter naar balletles breng of als ik naar een vriendin in de buurt rijd. Voor de grotere afstanden gebruiken we de leaseauto van mijn man.” Maar de suggestie van diezelfde echtgenoot dat haar Aygo’tje dan ook wel de deur uit kan, daar wil Esther niks van weten. “Oh nee. Het zou dan misschien wel geld schelen, maar die auto betekent mijn vrijheid. Ik heb altijd een eigen autootje gehad en wil dat graag zo houden.”

‘Verzekeren is niet echt mijn onderwerp’


Oké, die auto gaat Esther dus niet opgeven. Maar een goedkopere autoverzekering scheelt natuurlijk wel in de kosten. Normaal is ‘verzekeringen’ niet echt een onderwerp waar Esther in geïnteresseerd is, maar toen ze via haar man hoorde over het concept van Bundelz, dacht ze meteen: “Dat is nog ‘ns een goed idee. Een eerlijk product waarbij je alleen betaalt voor de kilometers die je rijdt: ja, daar geloof ik wel in! En Bundelz is onderdeel van Nationale-Nederlanden, dus gewoon betrouwbaar. Ik denk ook dat ik één van de eerste klanten was.”

Esther rekende uit dat ze met de nieuwe Bundelz-verzekering honderdveertig euro per jaar bespaart. “Toch best een aardig bedrag!” Het is niet haar hobby, maar af en toe dwingt ze zichzelf kritisch te kijken naar alle uitgaven. “We komen net uit een periode waarin we veel hebben uitgegeven. Zoals zomervakantie, en gewoon veel leuke dingen gedaan. Dan kijk ik altijd even waar al het geld normaal naartoe gaat en waarop we weer kunnen bezuinigen.”

Prepaid is prettig

Het systeem van Bundelz vindt Esther handig en overzichtelijk. Het plaatsen van het kilometertellertje onder het dashboard was “zo gebeurd” en een nieuwe bundel aanschaffen gaat automatisch. “Je krijgt er een berichtje over in de app en dan wordt het bedrag per automatische incasso afgeschreven, dat is handig. Ik ben WA + inzittenden verzekerd. Zo’n bundel kost me 55 euro. Ondertussen zit ik in mijn vierde bundel van 1.000 kilometer in iets meer dan een jaar tijd.” Esther rijdt jaarlijks dus minder dan 4.000 kilometer.

‘Zelf kunnen kiezen is van deze tijd’


Al met al bevalt de prepaid autoverzekering goed. Esther heeft Bundelz al getipt bij wat mensen in haar omgeving. “Als je weinig rijdt, bespaar je al snel een hoop geld. Ik vind het gewoon van deze tijd dat je zelf kunt kiezen wat voor verzekering je wilt. Dat je dus niet maandelijks een standaardbedrag hoeft te betalen dat helemaal niet bij je autogebruik past.” En wat zijn haar plannen met die honderd uitgespaarde euro’s? “Pfoe, nog niet over nagedacht. Maar een keer met z’n allen lekker uit eten zit er toch echt wel in!”

Rijd je ook meer op je fiets dan in je auto, of heb je een (tweede) autootje dat je maar af&toe gebruikt? Kijk dan op snel of Bundelz ook voor jou voordelig is!

Wil je nog meer weten?

Mogen wij je bellen voor feedback?

Je staat op het punt deze pagina te verlaten zonder de verzekering af te sluiten. Wij willen graag van jou leren om onze dienst te verbeteren. Jouw telefoonnummer gebruiken we eenmalig om je te bellen voor feedback.

Kentekenhouder

De kentekenhouder is de eigenaar van de auto. Op het kentekenbewijs staat de naam van de kentekenhouder genoemd. Is de kentekenhouder niet de verzekeringsnemer? Geef dat dan hier aan.

Mail mij de brochure

In de Bundelz brochure vind je de belangrijkste informatie over onze voordelige autoverzekering. Vul je naam en e-mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden. We sturen de brochure per mail naar je toe.Bekijk hier onze privacystatement

Eigen risico

Hoe hoog het eigen risico is dat je moet betalen, hangt af van het soort schade en waar je deze laat herstellen. Er zijn twee mogelijkheden: 
 • Je laat de schade herstellen bij een bedrijf uit ons schadeherstelnetwerk. Het eigen risico is dan per schadegeval:
  1. € 150,- voor het vervangen of repareren van ruitschade;
  2. € 150,- voor het herstellen van alle overige schades.
   Als je beide soorten schades tegelijk oploopt, dan betaal je € 150,-.
 • Je laat de schade herstellen bij een bedrijf buiten ons schadeherstelnetwerk. In dit geval betaal je altijd een eigen risico van € 550,- per schadegeval.
 • Kies je ingangsdatum

  Ingangsdatum
  Houd rekening met de opzegtermijn van je huidige verzekering. Laat je Bundelz verzekering ingaan op de dag dat je huidige verzekering afloopt. 

  Overstapservice
  Na de volgende stap kun je aangeven dat je van onze overstapservice gebruik wilt maken.


  Ok, begrepen

  Je kunt bij Bundelz een autoverzekering afsluiten als je de auto privé gebruikt. Ben je werknemer in loondienst, dan vallen woon-werkverkeer en zakelijke ritten onder privégebruik. Ben je zzp'er? Dan verzekeren wij je auto onder de volgende voorwaarden:

  Ok, begrepen

  Je betaalt eenmalig €35,- aansluitkosten voor Bundelz. De kosten bestaan uit administratieve kosten (poliskosten) en kosten die wij maken voor de kilometerteller. Denk bijvoorbeeld aan de aanschaf en het versturen van de kilometerteller per post.


  Ok, begrepen

  We hebben je schadevrije jaren nodig om jouw prijs te berekenen. Je vindt het aantal jaren dat je hebt opgebouwd op je meest recente polisblad. Heb je deze gegevens niet bij de hand? Informeer dan bij jouw huidige autoverzekeraar. 

  Het is belangrijk om meteen het juiste aantal schadevrije jaren op te geven. Zo voorkom je een herberekening van jouw prijs of mogelijk zelfs een opzegging van je verzekering.

  Hoe meer schadevrije jaren je hebt, hoe meer korting op je bundelprijs!


  Ok, begrepen

  Het aantal kilometers dat je hier aangeeft is niet van invloed op jouw bundelprijs. We gebruiken je antwoord om jou te helpen inschatten hoeveel bundels je nodig hebt.


  Ok, begrepen

  Wat is gedekt?

  Wanneer ben je verzekerd?
  De bestuurder en passagiers van jouw auto zijn verzekerd bij een ongeval:

  Je Schadeverzekering Inzittenden wordt gekoppeld aan je bundel. Je betaalt €5 per 1.000 kilometer.

  Wat is gedekt?

  Wa
  Wa-Casco (Allrisk)
  Schade door je auto aan anderen en spullen van anderen
  24 uur per dag hulp bij ongelukken, ook in het buitenland
  Schade door rook, brand, noodweer of dieren op de weg
  Schade door diefstal en joyriding
  Barsten, sterretjes of putjes in je autoruit
  Schade aan je auto, door jou veroorzaakt
  Nieuwwaarde (nieuwe auto)
  2 jaar
  Eigen risico
  €150

  Wat is gedekt?

  Het aantal schades dat wij in een jaar voor jou vergoeden, bepaalt je nieuwe aantal schadevrije jaren. In tabel 1 kun je zien hoeveel schadevrije jaren je terugvalt bij één of meer schades, en welk kortingspercentage bij je nieuwe aantal schadevrije jaren hoort. Je nieuwe kortingspercentage geldt vanaf het eerste verzekeringsjaar na de schadedatum.


  Aantal
  Schadevrije
  Jaren
  Kortingspercentage Je nieuwe aantal schadevrije jaren, bij...
  WA Casco 0 schades 1 schade 2 schade 3 schade 4 schades of meer
  > = 16 80% 80% 17 10 5 0 -5
  15 80% 80% 16 10 5 0 -5
  14 80% 80% 15 9 4 -1 -5
  13 80% 80% 14 8 3 -2 -5
  12 80% 80% 13 7 2 -3 -5
  11 80% 80% 12 6 1 -4 -5
  10 80% 80% 11 5 0 -5 -5
  9 78% 78% 10 4 -1 -5 -5
  8 76% 76% 9 3 -2 -5 -5
  7 74% 74% 8 2 -3 -5 -5
  6 72% 72% 7 1 -4 -5 -5
  5 70% 70% 6 0 -5 -5 -5
  4 67,5% 67,5% 5 -1 -5 -5 -5
  3 65% 65% 4 -2 -5 -5 -5
  2 60% 60% 3 -3 -5 -5 -5
  1 55% 55% 2 -4 -5 -5 -5
  0 50% 50% -5 -5 -5 -5 -5
  -1 45% 45% -5 -5 -5 -5 -5
  -2 35% 35% -1 -5 -5 -5 -5
  -3 25% 25% -2 -5 -5 -5 -5
  -4 15% 15% -3 -5 -5 -5 -5
  -5 0% 0% -4 -5 -5 -5 -5