“Mijn bezwaren bleken onterecht: deze verzekering is heel transparant”

Het wisselen van verzekeraar is niet iets waar je dagelijks mee te maken hebt. Vaak is er geen noodzaak om over te stappen of is er geen groot voordeel te behalen. En je vertrouwt je huidige verzekeraar; ook dan blijf je lekker zitten waar je zit. Tenzij je op zoek bent naar een alternatief omdat jouw huidige situatie verandert. Hans (66) gaat binnenkort met pensioen en rekent alvast uit of hij straks moet bezuinigen. Hij kijkt extra kritisch naar verzekeringsmaatschappijen. 

“Ik ontdekte dat vooral mijn auto hoge vaste lasten heeft. Ik ben inmiddels parttime gaan werken en over 8 maanden stop ik helemaal. Dan heb ik de auto niet meer dagelijks nodig. Maar ik wil ‘m niet wegdoen want het is toch een stuk vrijheid dat je dan opgeeft. Ik zag een advertentie over een autoverzekering die je alleen betaalt als je de auto gebruikt. ‘Dit lijkt te mooi om waar te zijn’ dacht ik nog. Ik vroeg me af of het echt zo eerlijk is als ze zeggen en vertrouwde het niet meteen. Ik had tenslotte nog niet eerder van Bundelz gehoord.” 

Bedenkingen verdwenen

Hans was erg sceptisch na het lezen over Bundelz en zag een overstap in eerste instantie niet zitten. “Ik had veel vragen en mijn lijstje met bezwaren om het niet te doen was best groot. Maar nadat ik me erin verdiepte verdwenen mijn bedenkingen; deze verzekering is juist heel transparant en flexibel. Ik had uitgerekend dat ik na mijn pensioen toch moet bezuinigen en met Bundelz bespaar ik nu zo’n € 285 per jaar!” 

Een antwoord op alle vragen

Hans vervolgt: “Ik heb mijn hele lijstje met Anna van de klantenservice van Bundelz doorgenomen. Ze nam uitgebreid de tijd om al mijn vragen te beantwoorden. Ik vond het fijn dat ze helemaal niet aandrong om mij de verzekering te verkopen. Ze was heel behulpzaam en dat was erg prettig.”

Geen beperking in aantal kilometers

“Ik wil niet vastzitten aan een beperkt aantal kilometers omdat ik niet precies weet hoeveel ik rij. Dat hoeft met Bundelz ook niet vertelde Anna, want als je meer dan 7.000 km per jaar rijdt, dan zijn alle volgende bundels in datzelfde jaar gratis. Ik ben dus maximaal 7 bundels per jaar kwijt. Of minder, als ik minder rij. Dat bedoelen ze dus met ‘gegarandeerd nooit te veel betalen’.”

Korting met schadevrije jaren

“Omdat ik al 20 jaar schadevrij rij, wilde ik zeker zijn dat ik die mee kon nemen naar Bundelz. Gelukkig kon dat. Anna gaf aan dat die schadevrije jaren ervoor zorgen dat ik een flinke korting op mijn bundelprijs ontvang.”

De privacy van de kilometerteller

“Met zo’n kastje in de auto dacht ik mijn privacy kwijt te zijn. Maar dit apparaatje heeft helemaal geen gps-functie zei Anna! Hij berekent de gereden afstand op basis van de snelheid en de tijd. Dat is minstens net zo nauwkeurig én ze kunnen niet achterhalen waar ik ben. Het is dus een heel veilig apparaatje.”

Nationale-Nederlanden geeft vertrouwen

“Ik kende de naam Bundelz helemaal niet. Ook daarom waren er twijfels. Ik begreep van Anna dat de polisvoorwaarden voor 95% zijn gebaseerd op die van Nationale-Nederlanden. Een grote maatschappij die zijn naam hieraan verbindt gaf me wel vertrouwen.”

Na afloop van het gesprek was Hans erg blij dat hij gebeld had en werd hij enthousiast. “Anna vertelde alleen nog dat als ik hulp nodig had bij het opzeggen van mijn huidige verzekering, ze dat graag voor mij wilde doen. Dat gaf voor mij wel de doorslag. Een dag later heb ik de verzekering via de website aangevraagd” besluit Hans.

Voordelige autoverzekering

Bundelz is een eerlijke prepaid autoverzekering die voordelig is als de auto veel stil staat. Je betaalt alleen als je de auto gebruikt: hoe minder je rijdt, hoe minder je betaalt. En toch ben je altijd verzekerd. Je betaalt per bundel van 1.000 kilometer in plaats van per maand. Als je 1.000 kilometer hebt gereden start automatisch een nieuwe bundel. Zo rij je nooit onverzekerd rond. 

Ook op zoek naar besparingsmogelijkheden?

Gebruik jij net als Hans jouw auto ook niet meer zoveel als voorheen en wil je besparen op de vaste kosten? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan. Je ziet dan meteen of Bundelz ook voor jou een voordelig alternatief is ten opzichte van je huidige autoverzekering.

Wil je nog meer weten?

Mogen wij je bellen voor feedback?

Je staat op het punt deze pagina te verlaten zonder de verzekering af te sluiten. Wij willen graag van jou leren om onze dienst te verbeteren. Jouw telefoonnummer gebruiken we eenmalig om je te bellen voor feedback.

Kentekenhouder

De kentekenhouder is de eigenaar van de auto. Op het kentekenbewijs staat de naam van de kentekenhouder genoemd. Is de kentekenhouder niet de verzekeringsnemer? Geef dat dan hier aan.

Mail mij de brochure

In de Bundelz brochure vind je de belangrijkste informatie over onze voordelige autoverzekering. Vul je naam en e-mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden. We sturen de brochure per mail naar je toe.Bekijk hier onze privacystatement

Eigen risico

Hoe hoog het eigen risico is dat je moet betalen, hangt af van het soort schade en waar je deze laat herstellen. Er zijn twee mogelijkheden: 
 • Je laat de schade herstellen bij een bedrijf uit ons schadeherstelnetwerk. Het eigen risico is dan per schadegeval:
  1. € 150,- voor het vervangen of repareren van ruitschade;
  2. € 150,- voor het herstellen van alle overige schades.
   Als je beide soorten schades tegelijk oploopt, dan betaal je € 150,-.
 • Je laat de schade herstellen bij een bedrijf buiten ons schadeherstelnetwerk. In dit geval betaal je altijd een eigen risico van € 550,- per schadegeval.
 • Kies je ingangsdatum

  Ingangsdatum
  Houd rekening met de opzegtermijn van je huidige verzekering. Laat je Bundelz verzekering ingaan op de dag dat je huidige verzekering afloopt. 

  Overstapservice
  Na de volgende stap kun je aangeven dat je van onze overstapservice gebruik wilt maken.


  Ok, begrepen

  Je kunt bij Bundelz een autoverzekering afsluiten als je de auto privé gebruikt. Ben je werknemer in loondienst, dan vallen woon-werkverkeer en zakelijke ritten onder privégebruik. Ben je zzp'er? Dan verzekeren wij je auto onder de volgende voorwaarden:

  Ok, begrepen

  Je betaalt eenmalig €35,- aansluitkosten voor Bundelz. De kosten bestaan uit administratieve kosten (poliskosten) en kosten die wij maken voor de kilometerteller. Denk bijvoorbeeld aan de aanschaf en het versturen van de kilometerteller per post.


  Ok, begrepen

  We hebben je schadevrije jaren nodig om jouw prijs te berekenen. Je vindt het aantal jaren dat je hebt opgebouwd op je meest recente polisblad. Heb je deze gegevens niet bij de hand? Informeer dan bij jouw huidige autoverzekeraar. 

  Het is belangrijk om meteen het juiste aantal schadevrije jaren op te geven. Zo voorkom je een herberekening van jouw prijs of mogelijk zelfs een opzegging van je verzekering.

  Hoe meer schadevrije jaren je hebt, hoe meer korting op je bundelprijs!


  Ok, begrepen

  Het aantal kilometers dat je hier aangeeft is niet van invloed op jouw bundelprijs. We gebruiken je antwoord om jou te helpen inschatten hoeveel bundels je nodig hebt.


  Ok, begrepen

  Wat is gedekt?

  Wanneer ben je verzekerd?
  De bestuurder en passagiers van jouw auto zijn verzekerd bij een ongeval:

  Je Schadeverzekering Inzittenden wordt gekoppeld aan je bundel. Je betaalt €5 per 1.000 kilometer.

  Wat is gedekt?

  Wa
  Wa-Casco (Allrisk)
  Schade door je auto aan anderen en spullen van anderen
  24 uur per dag hulp bij ongelukken, ook in het buitenland
  Schade door rook, brand, noodweer of dieren op de weg
  Schade door diefstal en joyriding
  Barsten, sterretjes of putjes in je autoruit
  Schade aan je auto, door jou veroorzaakt
  Nieuwwaarde (nieuwe auto)
  2 jaar
  Eigen risico
  €150

  Wat is gedekt?

  Het aantal schades dat wij in een jaar voor jou vergoeden, bepaalt je nieuwe aantal schadevrije jaren. In tabel 1 kun je zien hoeveel schadevrije jaren je terugvalt bij één of meer schades, en welk kortingspercentage bij je nieuwe aantal schadevrije jaren hoort. Je nieuwe kortingspercentage geldt vanaf het eerste verzekeringsjaar na de schadedatum.


  Aantal
  Schadevrije
  Jaren
  Kortingspercentage Je nieuwe aantal schadevrije jaren, bij...
  WA Casco 0 schades 1 schade 2 schade 3 schade 4 schades of meer
  > = 16 80% 80% 17 10 5 0 -5
  15 80% 80% 16 10 5 0 -5
  14 80% 80% 15 9 4 -1 -5
  13 80% 80% 14 8 3 -2 -5
  12 80% 80% 13 7 2 -3 -5
  11 80% 80% 12 6 1 -4 -5
  10 80% 80% 11 5 0 -5 -5
  9 78% 78% 10 4 -1 -5 -5
  8 76% 76% 9 3 -2 -5 -5
  7 74% 74% 8 2 -3 -5 -5
  6 72% 72% 7 1 -4 -5 -5
  5 70% 70% 6 0 -5 -5 -5
  4 67,5% 67,5% 5 -1 -5 -5 -5
  3 65% 65% 4 -2 -5 -5 -5
  2 60% 60% 3 -3 -5 -5 -5
  1 55% 55% 2 -4 -5 -5 -5
  0 50% 50% -5 -5 -5 -5 -5
  -1 45% 45% -5 -5 -5 -5 -5
  -2 35% 35% -1 -5 -5 -5 -5
  -3 25% 25% -2 -5 -5 -5 -5
  -4 15% 15% -3 -5 -5 -5 -5
  -5 0% 0% -4 -5 -5 -5 -5