Aangenaam. Ik ben af&toe rijder Jan (71) uit Brabant 

Alle af&toe rijders van Bundelz hebben één ding gemeen: hun auto staat meer stil dan dat hij rijdt. Daarom zijn ze overgestapt op de eerste prepaid autoverzekering van Nederland. Na één jaar Bundelz duiken we in het leven van drie af&toe rijders. Lees hier het verhaal van de gepensioneerde Jan (71), die maar af&toe rijdt in zijn Chevrolet Spark uit 2010.

Jan woont in een fraai huurhuis met mooie tuin in het Brabantse dorp Oudenbosch, voor veel katholieken bekend als de plek waar twee replica’s staan van de wereldberoemde St. Pieterskerk uit Rome. “Al is hier in de kerk niets van marmer, alles is nageschilderd’, verklapt Jan, ‘maar… dat is dan wel heel mooi gedaan!”.

‘Als je kunt bukken, ben je goedkoper uit’


Jan is alleenstaand en heeft 32 jaar als groepsleider bij het internaat in het dorp gewerkt. “Vader en moedertje spelen dus, voor vooral schippers- en circuskinderen. Een dankbaar beroep. Nee, zelf heb ik geen kinderen. Ik had wel genoeg aan die van anderen, haha.” Sinds zijn 63ste is Jan met pensioen. “Ik heb alleen de pech dat ik een goed pensioen krijg, waardoor ik net geen recht heb op toeslagen. Dan ga je toch kijken waarop je kunt besparen zonder comfort in te leveren. Ik heb de zolder geïsoleerd, zes zonnepanelen gehuurd en let op mijn stookkosten.” Boodschappen doet hij ook kostenbewust. “Als je goed kunt bukken, vind je producten die goedkoper zijn.” En daarnaast bespaart hij dus op zijn autoverzekering.

Een auto als pure luxe

Jan rijdt in een autootje “met middenklasse allure”. Zijn Chevrolet Spark is voorzien van meerdere airbags, 4 in plaats van 3 cilinders én elektrisch bedienbare stoelen. Voor Jan is een auto pure luxe. “Ik rij qua verzekering nu nog steeds binnen mijn eerste bundel; dat betekent dat ik in ruim half jaar nog geen 1.000 kilometer gereden. Ik gebruik mijn auto alleen voor boodschappen, af en toe naar de sportschool en voor familiebezoek in de buurt.”

“Ik zag Bundelz voorbijkomen op internet. Ik dacht: ik probeer het gewoon, het scheelt geld. Ook kun je op elk moment stoppen. Dus wat is het risico? Toen ik ook nog las dat Bundelz een dienst van Nationale-Nederlanden is, wist ik dat het geen dubieus verhaal was. Ik ben een gebruiker van het eerste uur. Twee mensen van Bundelz kwamen ook een keer op de koffie. Om te horen wat ik ervan vond. Ik heb toen gemeld dat een inzittendenverzekering ook fijn zou zijn. Ik ben af en toe met anderen op stap, dan voel ik me moreel verplicht dat zij ook schade vergoed krijgen als er iets gebeurt. Bundelz biedt de extra dekking voor inzittenden nu aan voor 5 euro extra.”

Geld over voor op vakantie

“Ik ben WA casco verzekerd. Ik betaalde eerst ruim 300 euro per jaar. Nu maximaal 150, verwacht ik. Omdat ik per kilometer betaal. Met het geld dat ik bespaar kan ik leuke dingen blijven doen. Zo besteed ik mijn geld liever aan vakanties. Ik ga vaak mee met busreizen naar Duitsland. Binnenkort naar Beieren en volgend jaar naar het Zwarte Woud. Altijd erg leuk.”

‘Ook je verzekeringen vragen om een APK’


In zijn kennissenkring is Jan nog één van de weinigen die profiteert van onze goedkope autoverzekering. “Leeftijdgenoten vinden het wel een interessant verhaal. Toch ziet het gros er tegenop om ook voor Bundelz te gaan. Dan zeggen ze: ‘Ik heb al een goede verzekering, daar zit ik al jaren bij.’ Ik vertel ze dan dat het echt loont om je verzekeringen af en toe tegen het licht te houden, dat die dus ook om een APK vragen. Anders loop je gewoon mooie kortingen mis, of in dit geval: een structureel lagere premie. Dat is toch zonde?”

Kilometerteller erin, app downloaden

De 60+-ers in zijn omgeving vinden het idee van de app en kilometerteller die je in de auto moet plaatsen voor de kilometerregistratie ook een beetje eng. “Terwijl dat juist eenvoudig is. Wel ben ik even langs de garage gereden om te vragen of ik de kilometerteller goed had geplaatst – die moet in het contactpunt dat zij gebruiken om met hun laptop je motor uit te lezen, vandaar. Daarna was het de Bundelz app downloaden op je smartphone en klaar is Kees.” Steeds meer kennissen hebben smartphones en zitten op Facebook en WhatsApp. “Sommigen hebben het daar flink druk mee, haha. En als je dan toch zo’n ding hebt, is starten met Bundelz echt appeltje eitje.”

Terwijl Jan uit zijn relax-stoel opstaat, bedank ik hem voor het openhartige gesprek. “Jij ook bedankt. Het is altijd leuk om met jonge mensen te praten. Met beide benen in de maatschappij blijven staan, dat vind ik fijn. Dan ga je vanzelf mee met de tijd, merk ik.”

Rijd je ook minder dan 5000 kilometer per jaar, of heb je een (tweede) autootje dat je maar af&toe gebruikt? Kijk dan snel of Bundelz ook voor jou voordelig is!

Wil je nog meer weten?

Mogen wij je bellen voor feedback?

Je staat op het punt deze pagina te verlaten zonder de verzekering af te sluiten. Wij willen graag van jou leren om onze dienst te verbeteren. Jouw telefoonnummer gebruiken we eenmalig om je te bellen voor feedback.

Kentekenhouder

De kentekenhouder is de eigenaar van de auto. Op het kentekenbewijs staat de naam van de kentekenhouder genoemd. Is de kentekenhouder niet de verzekeringsnemer? Geef dat dan hier aan.

Mail mij de brochure

In de Bundelz brochure vind je de belangrijkste informatie over onze voordelige autoverzekering. Vul je naam en e-mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden. We sturen de brochure per mail naar je toe.Bekijk hier onze privacystatement

Eigen risico

Hoe hoog het eigen risico is dat je moet betalen, hangt af van het soort schade en waar je deze laat herstellen. Er zijn twee mogelijkheden: 
 • Je laat de schade herstellen bij een bedrijf uit ons schadeherstelnetwerk. Het eigen risico is dan per schadegeval:
  1. € 150,- voor het vervangen of repareren van ruitschade;
  2. € 150,- voor het herstellen van alle overige schades.
   Als je beide soorten schades tegelijk oploopt, dan betaal je € 150,-.
 • Je laat de schade herstellen bij een bedrijf buiten ons schadeherstelnetwerk. In dit geval betaal je altijd een eigen risico van € 550,- per schadegeval.
 • Kies je ingangsdatum

  Ingangsdatum
  Houd rekening met de opzegtermijn van je huidige verzekering. Laat je Bundelz verzekering ingaan op de dag dat je huidige verzekering afloopt. 

  Overstapservice
  Na de volgende stap kun je aangeven dat je van onze overstapservice gebruik wilt maken.


  Ok, begrepen

  Je kunt bij Bundelz een autoverzekering afsluiten als je de auto privé gebruikt. Ben je werknemer in loondienst, dan vallen woon-werkverkeer en zakelijke ritten onder privégebruik. Ben je zzp'er? Dan verzekeren wij je auto onder de volgende voorwaarden:

  Ok, begrepen

  Je betaalt eenmalig €35,- aansluitkosten voor Bundelz. De kosten bestaan uit administratieve kosten (poliskosten) en kosten die wij maken voor de kilometerteller. Denk bijvoorbeeld aan de aanschaf en het versturen van de kilometerteller per post.


  Ok, begrepen

  We hebben je schadevrije jaren nodig om jouw prijs te berekenen. Je vindt het aantal jaren dat je hebt opgebouwd op je meest recente polisblad. Heb je deze gegevens niet bij de hand? Informeer dan bij jouw huidige autoverzekeraar. 

  Het is belangrijk om meteen het juiste aantal schadevrije jaren op te geven. Zo voorkom je een herberekening van jouw prijs of mogelijk zelfs een opzegging van je verzekering.

  Hoe meer schadevrije jaren je hebt, hoe meer korting op je bundelprijs!


  Ok, begrepen

  Het aantal kilometers dat je hier aangeeft is niet van invloed op jouw bundelprijs. We gebruiken je antwoord om jou te helpen inschatten hoeveel bundels je nodig hebt.


  Ok, begrepen

  Wat is gedekt?

  Wanneer ben je verzekerd?
  De bestuurder en passagiers van jouw auto zijn verzekerd bij een ongeval:

  Je Schadeverzekering Inzittenden wordt gekoppeld aan je bundel. Je betaalt €5 per 1.000 kilometer.

  Wat is gedekt?

  Wa
  Wa-Casco (Allrisk)
  Schade door je auto aan anderen en spullen van anderen
  24 uur per dag hulp bij ongelukken, ook in het buitenland
  Schade door rook, brand, noodweer of dieren op de weg
  Schade door diefstal en joyriding
  Barsten, sterretjes of putjes in je autoruit
  Schade aan je auto, door jou veroorzaakt
  Nieuwwaarde (nieuwe auto)
  2 jaar
  Eigen risico
  €150

  Wat is gedekt?

  Het aantal schades dat wij in een jaar voor jou vergoeden, bepaalt je nieuwe aantal schadevrije jaren. In tabel 1 kun je zien hoeveel schadevrije jaren je terugvalt bij één of meer schades, en welk kortingspercentage bij je nieuwe aantal schadevrije jaren hoort. Je nieuwe kortingspercentage geldt vanaf het eerste verzekeringsjaar na de schadedatum.


  Aantal
  Schadevrije
  Jaren
  Kortingspercentage Je nieuwe aantal schadevrije jaren, bij...
  WA Casco 0 schades 1 schade 2 schade 3 schade 4 schades of meer
  > = 16 80% 80% 17 10 5 0 -5
  15 80% 80% 16 10 5 0 -5
  14 80% 80% 15 9 4 -1 -5
  13 80% 80% 14 8 3 -2 -5
  12 80% 80% 13 7 2 -3 -5
  11 80% 80% 12 6 1 -4 -5
  10 80% 80% 11 5 0 -5 -5
  9 78% 78% 10 4 -1 -5 -5
  8 76% 76% 9 3 -2 -5 -5
  7 74% 74% 8 2 -3 -5 -5
  6 72% 72% 7 1 -4 -5 -5
  5 70% 70% 6 0 -5 -5 -5
  4 67,5% 67,5% 5 -1 -5 -5 -5
  3 65% 65% 4 -2 -5 -5 -5
  2 60% 60% 3 -3 -5 -5 -5
  1 55% 55% 2 -4 -5 -5 -5
  0 50% 50% -5 -5 -5 -5 -5
  -1 45% 45% -5 -5 -5 -5 -5
  -2 35% 35% -1 -5 -5 -5 -5
  -3 25% 25% -2 -5 -5 -5 -5
  -4 15% 15% -3 -5 -5 -5 -5
  -5 0% 0% -4 -5 -5 -5 -5