Aangenaam. Ik ben af&toe rijder Patrick (49) uit Gelderland

Alle af&toe rijders van Bundelz hebben één ding gemeen: hun auto staat meer stil dan dat hij rijdt. Daarom zijn ze overgestapt op de eerste prepaid autoverzekering van Nederland. Na één jaar Bundelz duiken we in het leven van drie af&toe rijders. Lees hier het verhaal van de autoruitmonteur Patrick (49), die maar af&toe rijdt in zijn groene Citroën Saxo uit 2000.

Eigenlijk had hij nu in Frankfurt moeten zijn. Om een collega aan te moedigen die meedoet aan het WK Ruitreparatie 2018. Maar Patrick voelde zich niet helemaal fit. Het goede nieuws: autoruitmonteur Patrick heeft daardoor tijd voor een gesprek met ons - al was hij natuurlijk liever in Duitsland geweest. “Ach ja, ik doen nu wel langer met mijn prepaid bundel,” grapt hij. “Met een retourtje Frankfurt ben je zo door die 1.000 kilometer heen.”

Fervent motorrijder

Voordat het gesprek verder gaat, krijgen we eerst nog een kop koffie en een flink stuk appeltaart aangeboden. Lekker! We zitten aan de keukentafel in zijn huis in het dorp ’s-Heerenberg te Gelderland. Patrick en zijn vrouw Christel kochten het oude, maar karaktervolle pand daar twee jaar geleden. Hij vertelt enthousiast over al hun verbouwingsplannen. “En… daar komt dan uiteindelijk mijn elektrische gitaar te hangen.” Het gezin bestaat naast Patrick en Christel uit hun vijfjarige dochter, een kat, een herdershond, drie grote konijnen (“Geen Vlaamse, maar Duitse reuzen!”) en een nest vol pasgeboren baby-konijntjes. En belangrijk voor het verhaal: Patrick is fervent motorrijder.

‘Mijn auto is een luxe regenjas’


“Ik ga altijd met de motor naar mijn werk,” vervolgt Patrick. “Voorheen hadden we niet eens een auto. Ik had er geen nodig en mijn vrouw heeft geen rijbewijs, dus ja…  Maar toen onze dochter geboren werd, leek een auto ons toch handig. Het hele gezin op de motor, zoals ze in Azië wel eens doen, leek ons toch geen goed plan, haha.” Patrick kocht dus een auto: een compacte Citroën Saxo. Hij gebruikt het wagentje voornamelijk voor korte ritjes in de buurt. Hij maakt dus weinig kilometers. “Eigenlijk gebruik ik de auto als soort luxe regenjas; ik heb namelijk geen zin om te fietsen als regent. Dus dan neem ik de auto. En soms pak ik de auto ook om boodschappen te doen, maar zelfs dat gebeurt niet vaak.”

Stukken goedkoper

Als je een auto puur als extra hebt, is een vaste maandpremie voor je autoverzekering best slikken. Patrick: “Ik betaalde bij mijn vorige verzekeraar 40 euro per maand voor deze oude Saxo. Bij Bundelz betaal ik alleen voor de kilometers die ik rij. Daardoor ben ik nu stukken goedkoper uit!” Toch was Patrick aanvankelijk sceptisch over Bundelz. “Ik zag het aanbod op Facebook een paar keer voorbijkomen en geloofde er echt he-le-maal niks van. Ik dacht: dat moet nep zijn.” Pas toen Patrick ontdekte dat Bundelz een dienst van Nationale-Nederlanden was, ging hij zich erin verdiepen. “En toen wist ik dat het wel goed zat.”

 ‘Die installatie spreekt voor zich’


Na zijn inschrijving ontving Patrick al snel bericht dat zijn auto geschikt was voor Bundelz. Hij kreeg de kilometerteller thuisgestuurd, die hij gewoon zelf in zijn auto plaatste. “Dat was makkelijk. Je installeert de app en volgt de instructies. Het spreekt allemaal voor zich.”

Bewuster autogebruik

Los van het voordeel dat je alleen betaalt voor als je op de weg zit, is Patrick ook te spreken over de app. “Die is superhandig. Je ziet direct hoeveel kilometers je hebt gereden en hoeveel er nog in je bundel zitten. Ik ga daardoor bewuster met mijn autogebruik om. Ik pak nu eerder de fiets als ik maar een klein stukje hoef, en dat is weer goed voor het milieu.” Zijn vrouw Christel, die ook meeluistert, lacht en vult aan: “En… voor je gezondheid, haha.”

Nadat we de pasgeboren konijntjes in de tuin hebben bewonderd, laat Patrick ons nog even zijn af&toe auto zien. En dan is het tijd om afscheid te nemen. “Wees welkom als jullie in de buurt zijn; het was heel gezellig.” Ja, dat vonden wij ook: “Bedankt voor de gastvrijheid!” 

Wil je nog meer weten?

Mogen wij je bellen voor feedback?

Je staat op het punt deze pagina te verlaten zonder de verzekering af te sluiten. Wij willen graag van jou leren om onze dienst te verbeteren. Jouw telefoonnummer gebruiken we eenmalig om je te bellen voor feedback.

Kentekenhouder

De kentekenhouder is de eigenaar van de auto. Op het kentekenbewijs staat de naam van de kentekenhouder genoemd. Is de kentekenhouder niet de verzekeringsnemer? Geef dat dan hier aan.

Mail mij de brochure

In de Bundelz brochure vind je de belangrijkste informatie over onze voordelige autoverzekering. Vul je naam en e-mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden. We sturen de brochure per mail naar je toe.Bekijk hier onze privacystatement

Eigen risico

Hoe hoog het eigen risico is dat je moet betalen, hangt af van het soort schade en waar je deze laat herstellen. Er zijn twee mogelijkheden: 
 • Je laat de schade herstellen bij een bedrijf uit ons schadeherstelnetwerk. Het eigen risico is dan per schadegeval:
  1. € 150,- voor het vervangen of repareren van ruitschade;
  2. € 150,- voor het herstellen van alle overige schades.
   Als je beide soorten schades tegelijk oploopt, dan betaal je € 150,-.
 • Je laat de schade herstellen bij een bedrijf buiten ons schadeherstelnetwerk. In dit geval betaal je altijd een eigen risico van € 550,- per schadegeval.
 • Kies je ingangsdatum

  Ingangsdatum
  Houd rekening met de opzegtermijn van je huidige verzekering. Laat je Bundelz verzekering ingaan op de dag dat je huidige verzekering afloopt. 

  Overstapservice
  Na de volgende stap kun je aangeven dat je van onze overstapservice gebruik wilt maken.


  Ok, begrepen

  Je kunt bij Bundelz een autoverzekering afsluiten als je de auto privé gebruikt. Ben je werknemer in loondienst, dan vallen woon-werkverkeer en zakelijke ritten onder privégebruik. Ben je zzp'er? Dan verzekeren wij je auto onder de volgende voorwaarden:

  Ok, begrepen

  Je betaalt eenmalig €35,- aansluitkosten voor Bundelz. De kosten bestaan uit administratieve kosten (poliskosten) en kosten die wij maken voor de kilometerteller. Denk bijvoorbeeld aan de aanschaf en het versturen van de kilometerteller per post.


  Ok, begrepen

  We hebben je schadevrije jaren nodig om jouw prijs te berekenen. Je vindt het aantal jaren dat je hebt opgebouwd op je meest recente polisblad. Heb je deze gegevens niet bij de hand? Informeer dan bij jouw huidige autoverzekeraar. 

  Het is belangrijk om meteen het juiste aantal schadevrije jaren op te geven. Zo voorkom je een herberekening van jouw prijs of mogelijk zelfs een opzegging van je verzekering.

  Hoe meer schadevrije jaren je hebt, hoe meer korting op je bundelprijs!


  Ok, begrepen

  Het aantal kilometers dat je hier aangeeft is niet van invloed op jouw bundelprijs. We gebruiken je antwoord om jou te helpen inschatten hoeveel bundels je nodig hebt.


  Ok, begrepen

  Wat is gedekt?

  Wanneer ben je verzekerd?
  De bestuurder en passagiers van jouw auto zijn verzekerd bij een ongeval:

  Je Schadeverzekering Inzittenden wordt gekoppeld aan je bundel. Je betaalt €5 per 1.000 kilometer.

  Wat is gedekt?

  Wa
  Wa-Casco (Allrisk)
  Schade door je auto aan anderen en spullen van anderen
  24 uur per dag hulp bij ongelukken, ook in het buitenland
  Schade door rook, brand, noodweer of dieren op de weg
  Schade door diefstal en joyriding
  Barsten, sterretjes of putjes in je autoruit
  Schade aan je auto, door jou veroorzaakt
  Nieuwwaarde (nieuwe auto)
  2 jaar
  Eigen risico
  €150

  Wat is gedekt?

  Het aantal schades dat wij in een jaar voor jou vergoeden, bepaalt je nieuwe aantal schadevrije jaren. In tabel 1 kun je zien hoeveel schadevrije jaren je terugvalt bij één of meer schades, en welk kortingspercentage bij je nieuwe aantal schadevrije jaren hoort. Je nieuwe kortingspercentage geldt vanaf het eerste verzekeringsjaar na de schadedatum.


  Aantal
  Schadevrije
  Jaren
  Kortingspercentage Je nieuwe aantal schadevrije jaren, bij...
  WA Casco 0 schades 1 schade 2 schade 3 schade 4 schades of meer
  > = 16 80% 80% 17 10 5 0 -5
  15 80% 80% 16 10 5 0 -5
  14 80% 80% 15 9 4 -1 -5
  13 80% 80% 14 8 3 -2 -5
  12 80% 80% 13 7 2 -3 -5
  11 80% 80% 12 6 1 -4 -5
  10 80% 80% 11 5 0 -5 -5
  9 78% 78% 10 4 -1 -5 -5
  8 76% 76% 9 3 -2 -5 -5
  7 74% 74% 8 2 -3 -5 -5
  6 72% 72% 7 1 -4 -5 -5
  5 70% 70% 6 0 -5 -5 -5
  4 67,5% 67,5% 5 -1 -5 -5 -5
  3 65% 65% 4 -2 -5 -5 -5
  2 60% 60% 3 -3 -5 -5 -5
  1 55% 55% 2 -4 -5 -5 -5
  0 50% 50% -5 -5 -5 -5 -5
  -1 45% 45% -5 -5 -5 -5 -5
  -2 35% 35% -1 -5 -5 -5 -5
  -3 25% 25% -2 -5 -5 -5 -5
  -4 15% 15% -3 -5 -5 -5 -5
  -5 0% 0% -4 -5 -5 -5 -5