“Bundelz gedoe? Nee hoor, helemaal niet!”

Een paar weken geleden stapten Joke (77) en Rein (81) over naar Bundelz. Dat kostte even wat moeite, want soms vinden ze het lastig om alle digitale ontwikkelingen van tegenwoordig te begrijpen. Van internet en mobiele telefoons hebben ze weinig verstand. En laat Bundelz nu net een digitale autoverzekering zijn. “We konden geld besparen, dus hebben we ons er toch in verdiept. Het bleek helemaal niet ingewikkeld te zijn!” zegt Joke enthousiast. 

Rein: “Wij rijden bijna niet meer in onze auto. Alleen als we de zware boodschappen gaan halen is het heel makkelijk. Lange afstanden over de snelweg rijden we sowieso niet meer. Als het regent pakken we de bus voor 2 haltes naar onze bridgeclub. Anders nemen we de fiets” vertelt Rein. “Maar omdat we een klein pensioen hebben, wilden we toch kijken of we ergens geld konden besparen.” 

Hulp bij overstappen

Rein en Joke zijn zeker niet de eersten die het spannend vinden om over te stappen naar deze moderne, digitale verzekering. Gelukkig biedt de klantenservice een helpende hand en is er veel informatie beschikbaar, zodat ook ouderen kunnen profiteren van de voordelen van Bundelz. Zo is er een handige overstapservice waar Joke en Rein gebruik van hebben gemaakt. “Tiny van de bridgeclub heeft ook Bundelz en ze vertelde dat ze zo goed geholpen werd bij het opzeggen van haar oude verzekering. Die service vonden wij wel een groot pluspunt” vertelt Joke. “Onze dochter heeft ons geholpen met de aanvraag via internet.” 

De kilometerteller en de smartphone

Rein vervolgt: “We zijn naar de Kwik-Fit gereden om dat kastje in de auto te laten plaatsen. Die monteur liet me zien dat ik dat ook heel makkelijk zelf had kunnen doen, want in onze auto zit die aansluiting bij de schakelpook.” 

Joke was huiverig dat ze het niet voor elkaar zou krijgen om de kilometerteller te activeren met haar smartphone: “Je hebt je mobiele telefoon nodig om dat aan elkaar te koppelen. Nou, dat leek me een onmogelijke opgave. Ik ben blij dat ik weet hoe ik een berichtje moet versturen, maar van apps heb ik geen verstand!” Toch is de activatie bij Joke zonder problemen gelukt. “Rein belde met de klantenservice en samen hebben we in de auto de stappen op mijn telefoon doorgelopen. Het bleek echt veel makkelijker te zijn dan ik dacht. Binnen vijf minuten hadden we ’t al voor elkaar. Die app is zo ingesteld dat je eigenlijk niks fout kunt doen. Dat stelde me wel gerust.” 

En dan…. synchroniseren

Veel mensen vinden het spannend dat ze de kilometerteller af en toe moeten verbinden met de Bundelz app op hun telefoon (synchroniseren). Ze kennen hun telefoon vooral van Whatsapp en om mee te bellen. Een voor hen onbekende app (de Bundelz app)  maakt de drempel nog groter. Gelukkig is hier bij het ontwerp van de app rekening mee gehouden. De app is overzichtelijk, eenvoudig en synchroniseren gaat bijna volledig automatisch.

Rein vertelt: “Nu we zijn overgestapt op Bundelz betalen we ineens maar € 85 per jaar voor de autoverzekering. Want we rijden nog geen 1.000 km per jaar. Dat scheelt bijna € 230 met onze vorige verzekering! Dat digitale gebeuren was even wennen, maar nu is echt appeltje eitje. Ik kan deze verzekering dus ook aanraden aan mensen die niet veel vertrouwen hebben in hun eigen digitale vaardigheden.”

Voordelige autoverzekering

Bundelz is een eerlijke prepaid autoverzekering die voordelig is als de auto veel stil staat. Je betaalt alleen als je de auto gebruikt: hoe minder je rijdt, hoe minder je betaalt. En toch ben je altijd verzekerd. Je betaalt per bundel van 1.000 kilometer in plaats van per maand. Als je 1.000 kilometer hebt gereden start automatisch een nieuwe bundel. Zo rijd je nooit onverzekerd rond. 

Ook op zoek naar besparingsmogelijkheden?

Gebruik jij net als Rein en Joke jouw auto ook niet vaak en wil je besparen op de vaste kosten? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan via www.bundelz.nl/offerte. Je ziet dan meteen of Bundelz ook voor jou een voordelig alternatief is ten opzichte van je huidige autoverzekering.


Bereken mijn bundelprijs Start vandaag nog met besparen